Футболистът на Реал Мадрид Каземиро е считан за един от най-добрите дефанзивни полузащитници в света. В свое интервю за испанска телевизия той споделя, че в началото не е искал да играе на тази позиция, но в крайна сметка е стигнал до място в полузащитата инцидентно.

„Когато отидох на проби в Сао Пауло исках да бъда нападател“, започна Каземиро.

„Бях доста едър и най-високия в тази възрастова група и вкарвах доста голове с глава. Когато се появих на проби бях около 12 или 13 годишен, а имаше около 300 деца, от които щяха да изберат само 50. Помня много добре, че треньорът попита колко искат да са вратари и само три деца си вдигнаха ръцете. Когато попита колко искат да са нападатели около 40 деца си вдигнахме ръцете и тогава си казах, че ще имам голяма конкуренция и се отказах от идеята за нападател. Същото стана, когато треньорът попита и за атакуващи полузащитници. Но тогава той попита дали някой иска да бъде дефанзивен полузащитник. Седем или осем си вдигнаха ръцете и си казах: „Ок, ще бъде дефанзивен полузащитник“, сподели бразилецът.

„Започнах да тренирам за дефанзивен полузащитник и един ден треньорът ме дръпна настрани и ми каза: „Ти не си дефанзивен полузащитник, приличаш ми повече на нападател“. Но за настоявах, че съм искал да съм полузащитник“, добави още той.

В крайна сметка Каземиро изигра 112 мача за Сао Пауло като полузащитник и все пак отбеляза 11 гола за бразилците, преди през 2012 година да се премести в Реал, където досега е отбелязал 20 гола в 204 мача във всички турнири.