2018 г. е велика за Лука Модрич. Той се превърна в най-добърия играч през годината на УЕФА, прибра наградата "The Best" на ФИФА и спечели "Златната топка" на "Франс Футбол". На отборно ниво халфът на Реал Мадрид вдига трофея в Шампионската лига (за трета поредна година) и поведе Хърватия към финала на Световната купа в Русия (загубен от Франция с 2:4).

"Пътят бе дълъг и труден, но именно затова съм много по-щастлив с това, което се случи. Всички признания - най-добър играч на ФИФА и "Златната топка", имат по-голяма стойност когато знаеш, че никой нищо не ти е подарил. На мен нищо никой не ми е подарявал, всичко е постигнато с много труд", заяви Модрич пред американското списание "GQ", чието лице ще бъде на следващата му корица.

"Радвам се, че хората признаха това, което съм постигнал по време на цялата си кариера. Въпреки че наистина спечелих много неща, "Златната топка" е нещо, което не съм си представял. За мен футболът не е само голове, голове, голове", заключи 33-годишния плеймейкър.

"Златната топка" е за Лука Модрич, Мбапе най-добър играч до 21 години