Селекционерът на Белгия Роберто Мартинес категорично отрече информациите, че е първи кандидат за треньорския пост в Реал Мадрид. Името му беше спрягано в последните дни, особено след отказа на Антонио Конте да поеме "белите". 

Испанският специалист обяви, че мислите му са насочени само към предстоящите битки на "червените дяволи", макар че такъв витиеват отговор даде храна на журналистите да го питат дали всъщност не е имал контакти с мадридчани и дали не може да ги поеме в бъдеще. 

"Не искам да говоря дали агентът ми е имал контакти с Реал. Това не се отнася към работата ми с националния отбор на Белгия. Това ме интересува в момента. Пак ви казвам, не искам да говоря за нещо различно от мачовете с Швейцария и Исландия, нищо друго не ме касае, нищо друго не ви касае."

"Вече ви го обясних на два езика, ако искате мога да използвам и жестомимичен превод, мога да ви изпея и песничка. Искам посланието ми да е ясно: Моите единствени мисли в този момент са насочени само към националния отбор на Белгия", заяви Мартинес. 

Макар желанието му да беше да изглежда твърд в желанието си да сложи край на спекулациите за бъдещето му начело на националния отбор на Белгия, той всъщност даде още храна на журналистите и слуховете, че поема Реал Мадрид не секнаха, дори напротив.