Реал Мадрид спечели Световното клубно първенство, след като във финалната битка победи бразилския Гремио с 1:0. От пряк свободен удар Роналдо се разписа в 53-ата минута на двубоя.

В началото на мача бразилският тим опитваше да атакува, но в последната трета на терена играта не им се получаваше.

Реал отвърна с добра атака в 10-ата минута, но опитът за пас на Роналдо към Бензема не намери адресата. Седем минути по-късно Роналдо стреля от 25 метра, но неточно.

Една от чистите ситуации през европейския тим се получи в 20-ата минута, когато Модрич центрира добре в наказателното поле, там бранителите се справиха със ситуацията, но кълбото попадна в Карвахал, но той стреля в капитана на Гремио.

Гремио организира опасна атака в 34-ата минута като след пас на Рамиро кълбото попадна във Фернандиньо, но Карвахал успя да отбие топката с глава в корнер.

До края на полувремето Дани Карвахал пропусна да открие резултата и двата тима се оттеглиха на почивка при 0:0.

Още в началото на второто полувреме Реал упражни натиск и в 53-ата минута с отлично изпълнение на пряк свободен удар Роналдо откри резултата. Нарушение на бразилски защитник срещу португалеца накара съдията да отсъди пряк свободен удар и от него Реал откри. 

Малко по-късно Реал вкара и втори гол, като отново Роналдо се разписа, но съдията отмени попадението заради засада. В 65-ата минута Лука Модрич напредна и с удар от границата на наказателното поле прати топката в дясната греда.

В 83-ата минута Гарет Бейл излезе очи в очи с вратаря на бразилския тим, но вратарят се намеси авторитетно и отчая атакуващия футболист на Реал.

Гремио почти не създаде опасности пред вратата на Реал и закономерно загуби двубоя.

Реал Мадрид е първият тим, който печели трофея в две поредни години.