Новата покупка на Реал Мадрид Есекиел Паласиос е пред изиграването на първия си мач на "Сантиаго Бернабеу". Но не с екипа на "белите". А с този на настоящия му клуб Ривър Плейт, по време на финала за Копа Либертадорес срещу Бока Хуниорс.

Още в средата на ноември Реал обяви привличането на Паласиос за 5 години. Очакванията са играчът да се присъедини към състава в първите дни на 2019 г.

Паласиос е роден на 5 октомври 1998 г. в град Фамалиа, близо до Тукуман (известно е, че северните райони на Аржентина събират предимно фенове на Ривър Плейт). По време на неговото детство семейство се мести в столицата Буенос Айрес, а младият Есекиел започва да тренира в академията на Ривър през 2008 г. 

Дебютът му в първия отбор е на 8 ноември 2015 г. при загубата с 0:2 от Нюелс Олд Бойс. Вратата му е открита от настоящия треньор на "милионерите" Марсело Гаярдо. 
 
До момента с тима халфът е спечелил два трофея - Купата и Суперкупата на Аржентина през 2017 г. Големият скок за плеймейкъра обаче идва през 2018 г., когато се превръща в основен стълб в състава, стигнал до финала в Копа Либертадорес. Той си печели и повиквателна за националния отбор на "албиселесте", като дебютира на 7 декември срещу Гватемала (3:0).

Агентът на Паласиос сподели, че преди време Барселона е изпратила емисари да следят играча, но така и не се е стигнало до сделка.  
 
Според мнозина Есекиел е считан за "новия" Тони Кроос заради мекия си пас и изумителната визия към развитието на играта. Той има силен шут от дистанция и стремеж към вертикален и скоростен футбол.

"В момента съм фокусиран само върху мача с Бока. Искам да спечелим купата, защото това е мечта за мен и цялото ми семейство", отговори Паласиос на въпрос за Реал Мадрид.

Любопитно е, че той ще се присъедини към една знакова група от футболисти, които са играли както за Ривър Плейт, така и за Реал Мадрид - най-голямата легенда на мадридчани Алфредо Ди Стефано, Рохелио Домингес, Едуардо Ансарда, Оскар Мас, Енрике Волф, Оскар Руджери, Хуан Еснайдер, Роландо Сарате, Гонсало Игуаин, Хавиер Савиола, Естебан Камбиасо и, разбира се - настоящият треньор на "белите" Сантиаго Солари.

Ако Ривър спечели купата, Паласиос може да се изправи срещу Реал Мадрид и във финала на световното клубно първенство.

Първата голяма възможност за него да разтупти сърцата на феновете в Мадрид обаче е още тази неделя срещу Бока.

Реал Мадрид с първо ново попълнение