Карло Анчелоти многократно е свързван с Бразилия след напускането на предишния треньор Тите след световното първенство в Катар миналата година. Въпреки че Реал Мадрид и Анчелоти отрекоха през февруари, че е имало контакт с южноамериканската нация, бразилските звезди Родриго и Едерсон намекнаха, че в тази история има нещо повече. Президентът на Бразилската футболна федерация Едналдо Родригес наруши мълчанието си относно търсенето на нов мениджър от страна на "селесао" и каза, че ще се радват да привлекат уважавана фигура като Анчелоти.

"Карло Анчелоти е единодушно уважаван сред играчите. Не само Роналдо Назарио или Винисиус младши, но всички, които са играли за него. Наистина му се възхищавам за неговата честност в начина, по който работи и колко постоянна е работата му. Той няма нужда от представяне. Той наистина е топ треньор, който има няколко постижения и се надяваме, че може да има още повече", сподели Родригес.

"Анчелоти е любимец не само на играчите, но изглежда и на феновете. Където и да отида в Бразилия, на всеки стадион, той е първото име, за което привържениците ме питат. Те говорят за него по много нежен начин , като признание за примерната работа, която е свършил в кариерата си. Нека имаме вяра в Бог, да изчакаме подходящия момент и ще видим дали ще успеем да го направим, докато търсим новия треньор на бразилския национален отбор", добави той.

"Ние ще бъдем много етични в нашия подход и ще спазваме договорите, които са в сила. Също така силно уважаваме работата, която се извършва от всеки треньор и неговия клуб, за да стигнем до там и да направим какъвто и да е подход, това би било липса на уважение към президента на въпросните клубове. Ето защо имаме търпението да чакаме за подходящия момент, за да можем да проведем тези разговори. Все още нищо не е дефинирано, за да се каже името на следващия треньор със сигурност, но е в тази линия, разбирате ли? Имаме нужда от треньор, който има уважението на играчите и възхищение", завърши Родригес.

Анчелоти има договор с Мадрид до лятото на 2024 г., но е под нарастващ натиск, тъй като отборът му изостава с 12 точки от лидера в Ла Лига Барселона. Родригес отрече, че от бразилската федерация вече са започнали преговори с италианеца, настоявайки, че трябва да се справят със ситуацията с уважение.