Сръбският нападател на Реал Мадрид Лука Йович бе заплашен със затвор в родината си заради нарушаване на карантината заради коронавируса. Това направи сръбският министър на вътрешните работи Небойша Стефанович.
 
Законът за извънредното положение в Сърбия, приет за спиране на разпространението на коронавирус, призовава всички, които се завърнат от страни с висок риск, да се подложат за самоизолация до 28 дни.
 
„Фактът, че са богати и известни спортисти, няма да попречи да бъдат наказани. Или ще спазват закона, или ще се окажат в затвора", заяви Стефанович.
 
Лука Йович беше забелязан по улиците на Белград, както и на рождения ден на приятелката си.
 
„Много ми е тъжно да бъда основната тема на дискусия през последните дни в тези трудни времена за всички, особено за лекарите и целия медицински персонал. Тестът ми за коронавирус показа отрицателен резултат и след разрешение от Реал Мадрид реших да се върна в Сърбия, за да бъда по-близо до семейството и хората си.
 
Когато се върнах у дома, отново преминах теста - отново отрицателен. Извинявам се за тези, които не вършат работата си както трябва, като предоставят невярна информация за мен. Хайде, Сърбия, можем да се справим заедно ”, написа Йович в Инстаграм.