Обявената преди няколко дни идея за Европейска суперлига може да стартира по-рано от очакваното - още през лятото на 2022 година, твърди „Mundo Deportivo“. Планът е бил това да стане по-късно, но заради пандемията проектът е бил забързан, за да може да започване по-скоро.

Във вторник бившият президент на Барселона Хосеп Мария Бартомеу разкри, че „каталунците“ вече са приели да играят в турнира, който ще бъде над Шампионската лига. Засега УЕФА обаче е твърдо против.

Според плана в тази Суперлига ще участват само големите и богатите клубове от Европа, като повечето дори щели да имат гарантирано място в него. Англия може да бъде с най-много квоти – цели пет. Тимовете, които ще вземат участие биха били Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Челси, Арсенал и Тотнъм. От испанските отбора Реал Мадрид, Барселона и Атлетико Мадрид са сред сигурните тимове. 

От Италия сигурни били Ювентус, Милан и Интер, а от Германия - Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд. За Франция също имало две квоти, едната от които е за Пари Сен Жермен.

Обсъжданата схема е да има с групова фаза от общо 34 мача, след което да се преминава към плейофи по подобие на баскетболната Евролига.