Президентът на Ривър Плейт Родолфо Д’Онофрио отрече информациите на испанската преса, че Реал Мадрид е постигнал договорка за трансфер на халфа Езекиел Паласиос.

Изданията Marca и AS потвърдиха, че „лос бланкос” са отключили клаузата от 20 милиона евро, която е залегнала в контракта на Паласиос с аржентинския гранд. Клубният президент обаче сподели, че тези твърдения са неверни и неуважителни спрямо Ривър Плейт. Въпреки това Д’Онофрио потвърди, че има интерес от Реал към Паласиос, но договорка няма.

„Той не е продаден, но има интерес от Реал към Паласиос”, сподели босът пред America TV.

Халфът дебютира за Ривър Плейт на 16-годишна възраст, а оттогава досега има два мача и с екипа на Аржентина. Той е обект на интерес от Барселона и Атлетико Мадрид също така. Пари Сен Жермен и Манчестър Сити също следят ситуацията около него, но са на по-задна позиция. Централният полузащитник има 46 срещи за първия отбор на Ривър Плейт, като 19 от тях са през този сезон.

Ако се реализира този трансфер за Реал, то политиката на „лос меренгес” със закупуването на млади таланти от Южна Америка ще продължи. Мадридчани взеха бразилските тийнейджъри Винисиус Жуниор и Родриго Гоеш през тази година.