Старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан коментира, че разполага с най-добрия играч в редиците си, визирайки Кристиано Роналдо. Португалецът спечели пета „Златна топка“ и втора поредна, преди броени дни.

Зизу говори преди полуфинала с Ал Джазира от Световното клубно първенство. Мачът е на 13 декември от 19.00 часа. Турнирът се провежда в Обединените арабски емирства.

„Тазгодишното издание на Световното клубно първенство не е като предходното. Сега часовата разлика е друга и това е по-добре. Тренирахме тук два дни и сме добре настроение за мачовете. Проучихме съперника, както винаги“, започна Зинедин Зидан.

Що се касае до възможността Мадрид да вземе пети трофей през календарната 2017 година, французинът обясни: „Не мисля, че това ще е най-силната година за Реал, защото Мадрид винаги си е Мадрид. Но ние сме мотивирани да спечелим това отличие, което спечелихме и миналия сезон. Искаме да го защитим. Всички искаме тази надпревара“.

„Ще видим как ще са Бейл и Варан в сряда. Подготвяха се добре в изминалите два дни, без оплаквания. Доволен съм, че всички са добре. 21 играчи тренираха“, добави специалистът.

Реал взима още един вратар през лятото на 2018-а

Реал тренира с Бейл и Варан преди Ал Джазира

„Това, което ще кажа за видео технологиите, няма да промени нищо. Нормално е технологиите да навлизат. Ако навлезем в детайли, със сигурност ще има неща, които не ми харесват. Но се надявам с тях футболът да се подобри“, добави Зизу.

Перманентното сравнение между Меси и Роналдо бе засегнато от Зидан: „Имам най-добрия футболист и той го показва. Роналдо направи история с клуба и тази фланелка. Радвам се, че е в отбора ми и за мен е най-добрият“.

За слуховете, че „белите“ ще подпишат с вратаря на Атлетик Билбао Кепа Арисабалага през януари, Зидан каза: „Не съм тук, за да коментирам този въпрос. Нека говорим за Световното клубно“.

Реал започва облечен в черно на Световното клубно