Атлетико Мадрид спечели за трети път Суперкупата на Европа, след като надделя над Реал Мадрид с 4:2 след продължения. Победата дойде след попадения на Диего Коста (на два пъти), Саул и Коке, а за Реал точни бяха Бензема и Рамос от дузпа. 

Срещата започна ударно, след като при отлична атака на "дюшекчиите", Диего Коста откри резултата още в 1-ата минута при първата атака на Атлетико, след като надделя над Варан и Рамос и от почти нулев ъгъл матира Навас.

Хуанфран създаде нова опасност пред вратата на Реал, но Рамос се намеси добре в 4-ата минута. Реал Мадрид се поотърси от шока след попадението на Атлетико, а в 17-ата минута Асенсио с пета прати топката към вратата на Облак, но вратарят на Атлетико бдеше и не допусна топката да навести мрежата му.  

Карим Бензема изравни резултата в 27-ата минута на срещата, след като засече прострелно центриране отдясно на Бейл и не остави шансове на Облак. Две минути по-късно отново Асенсио стреля опасно, но кълбото мина встрани от вратата на Навас.

Двата тима не спираха да атакуват, но до почивката не паднаха нови голове и след 45 минути двата тима се оттеглиха на почивка при 1:1.

През втората част първата по-сериозна опасност беше създадена отново от Атлетико Мадрид, след като в 53-ата минута Диего Коста получи пас от Гризман, съумя да се освободи от Карвахал, но не успя да завърши атаката с гол.

В 57-ата минута Лопетеги, който беше оставил на пейката Лука Модрич го пусна в игра, като хърватинът замени Асенсио.

Хуанфран игра с ръка в наказателното поле на Атлетико Мадрид в 62-ата минута, а Серхио Рамос се разписа от наказателния удар, за да изведе отбора си напред в резултата, а Диего Коста получи жълт картон за протестите си срещу решението на съдията.

В 79-ата минута Диего Коста възстанови равенството, след като получи пас от Кореа и матира Навас, за да изравни резултата. В добавеното време на редовното време Кореа и Марсело пропуснаха от изгодни ситуации, за да донесат победата на отбора си, и закономерно се стигна до продължения.

Атлетико Мадрид излезе отново напред в резултата, след като Варан сбърка, топката попадна в Партей, който намери отлично Саул Нигес, който с великолепен удар прати топката точно под гредата в 99-ата минута на двубоя. Само 5 минути по-късно Коке направи резултата 4:2, след като получи пас от Витоло, който преди това пое топката след пас на Диего Коста.

В 114-ата минута на срещата Модрич стреля опасно към вратата на Облак, топката се отклони от Коке и попадна в стража на Атлетико. В крайна сметка Атлетико спечели мача и трофея, а Реал Мадрид ще трябва да се справя в нова ера без Кристиано Роналдо, който отиде в италианския Ювентус, като не издържа първият сериозен тест под ръководството на Лопетеги.

Суперкупа на Европа: Реал Мадрид - Атлетико Мадрид 2:4
голмайстори: 0:1 Коста (1), 1:1 Бензема (27), 2:1 Серхио Рамос (63-дузпа), 2:2 Диего Коста (79), 2:3 Саул (99), 2:4 Коке (104)


Ето и съставите на двата отбора:

Реал Мадрид: Навас, Карвахал, Рамос, Марсело, Каземиро (76-Себайос), Варан, Кроос (102-Борха Майорал), Бензема, Бейл, Асенсио (57-Модрич), Иско (82-Лукас Васкес)

Атлетико Мадрид: Облак, Хуанфран, Савич, Годин, Лукас Ернандес, Коке, Родри (71-Витоло), Саул, Лемар (90-Партей), Коста (109-Хименес), Гризман (57-Кореа)

съдия: Шимон Марчиняк (Полша)