Наставникът на белгийския национален отбор по футбол Роберто Мартинес заяви преди квалификацията със Сан Марино в четвъртък, че вратарят Тибо Куртоа все още се възстановява след стомашните проблеми, които получи по време на мача на Реал Мадрид с Брюж от Шампионската лига.

Междувременно испанският клуб отрече слуховете, че белгийският национал страда от безпокойство и заявиха, че се възстановява с националния си отбор. Ето какво каза и Мартинес по този въпрос:

„Той няма проблем с безпокойство, има нужда да възстанови между един и два килограма“, сподели Мартинес.

Ако не се случи нещо в последния момент, то Куртоа може и да бъде титуляр срещу Сан Марино. Наставникът добави още, че вярва в качествата на своя вратар.

„Убеден съм, че той е най-добрият вратар в света“, заяви испанецът.

Друго име, което се завъртя в медиите последните седмици, е това на Еден Азар. Той пристигна на „Сантяго Бернабеу“ с наднормено тегло и имаше затруднения при премахването на излишните килограми. Матинес защити нападателят и заяви:

„Неговият талант не зависи от това дали е с наднормено тегло или не. Той е много спокоен човек, не е егоист. С или без тез килограми, Еден може във всеки един момент да направи разликата между двата отбора на терена“, завърши наставникът.