Кристиано Роналдо срещу Килиан Мбапе. Сблъсъкът на две големи футболни икони. Битката на капитаните. Две поколения излизат в титаничен мач. Роналдо и Мбапе ще се изправят един срещу друг на четвъртфиналите на UEFA EURO 2024. Португалия - Франция ще се проведе в петък, 5 юли, от 22:00 часа. Двубоя можете да гледате по NOVA, DIEMA SPORT 3, както и с картина в Gong.bg. Студийната програма започва час по-рано.

Голямото приключение на Кристиано Роналдо може да бъде спряно от Килиан Мбапе – голямата звезда на френския футбол, сочен от мнозина за наследник на португалеца и Лионел Меси.

Бъдете сигурни в едно. Двамата като капитани ще се поздравят преди мача, а навярно ще се прегърнат и след финала. За единия обаче това ще бъде краят на турнира. За Мбапе със сигурност ще има още европейски първенства, но зад Роналдо вратата ще се затвори.

Фъргюсън с любопитна прогноза за Кристиано Роналдо

Новото попълнение на Реал Мадрид израства с плакатите на португалската звезда на стената в стаята си. Една снимка на двамата от първата им среща все още обикаля социалните мрежи. Тогава Килиан Мбапе е само на 13 години и запазва този спомен за бъдещето.  

Фактът, че Мбапе може да сложи край на кариерата на Роналдо на европейски първенства добавя нов сюжет към мача от UEFA EURO 2024, който ще се гледа по целия свят.

Роналдо ще излезе на терена е петък вечерта, след като не успя да отбележи в осем поредни срещи на големи турнири – последните четири двубоя на Португалия на Световното първенство през 2022 година и четирите мача на тима на шампионата в Германия.

В същото време ситуацията не е блестяща и за Килиан Мбапе. Той счупи носа си още в първия мач от групата на Франция срещу Австрия и оттогава носи ограничаваща зрението предпазна маска за лице. Нападателят реализира попадение, но от дузпа срещу Полша – това е единственият гол, отбелязан от футболист на Франция на UEFA EURO 2024.

Очакванията и към двамата са обаче ореолите им на големи футболни величия да заблестят в Хамбург в петък.

Френският футболист записа хеттрик на финала на Световното първенство и вече има 48 попадения за „петлите“ на 25-годишна възраст. В същото време има записани 48 гола в Шампионската лига от 73 мача.

Килиан Мабпе определено преследва рекордите по отбелязани попадения на Кристиано Роналдо както на международно (130), така и на ниво Шампионска лига (140) и вероятно ще успее, само ако покаже същата нестихваща страст и желание като играча, на който се възхищава от дете.

Кой ще излезе победител в битката на титаните, ще научим в петък вечерта по NOVA, DIEMA SPORT 3 и в GONG.BG.