Марсело завърши 15-годишния престой на Сантяго Бернабеу през 2022 г., когато се сбогува с Реал Мадрид като свободен агент. Голяма част от времето му в испанската столица беше прекарано в пряка конкуренция с иконата на Барселона Лионел Меси, като пътищата им се пресичаха редовно в най-ожесточените дерби срещи. Марсело признава, че изправянето срещу седемкратния носител на Златната топка го е поставило пред най-голямото предизвикателство, като аржентинецът се е оказвл почти невъзможен за спиране на моменти.

"Меси е невероятен, най-трудният противник, срещу когото съм се изправял. Всички знаем какво качество има и сега, когато е на 35 години, и преди беше същото. Ел Класико винаги е бил един от най-добрите мачове за гледане и игра. Имах късмета да участвам в една от най-добрите епохи на това дерби. Но не беше само Меси, имаше и други играчи, които също бяха невероятни", сподели Марсело.

"Имаше много видеоклипове на Крис и мен, които се шегувахме по време на тренировка, викът "Сиииу" и така нататък, но Серхио Рамос, Каземиро, Лука Модрич, Карим Бензема… Имам много приятели във футбола. Разбира се, това, което излизаше, винаги беше за Кристиано и празника и е супер нормално, но имам и други приятели, с които правя неща извън футбола", добави легендата на Реал Мадрид.

Марсело премина в Олимпиакос, когато напусна Реал, но незабравимият период в Гърция продължи няколко месеца и 34-годишният защитник сега се върна там, където всичко започна за него - във Флуминензе.