Килиан Мбапе породи привидно безкрайни спекулации, когато изтече договора му с Пари Сен Жермен през 2021-22 г., като мнозина смятаха, че е само въпрос на време преминаването към Реал Мадрид да бъде потвърдено. Мбапе обаче трябваше да избегне интереса от страна на отбора от "Сантяго Бернабеу", а за сметка на това подписа нов договор с френкия шампион, като 23-годишният футболист беше убеден, че е взел правилното решение на този етап от кариерата си.

"Винаги говоря за амбицията си, какво искам да направя и сега е време. Трябва да мислиш различно. Разбира се, беше по-лесно да отида в Мадрид. Но имам тази амбиция. Аз съм французин и съм дете на Париж и да спечеля в Париж е нещо наистина специално. Записва името ви в историята на вашата страна за цял живот. Можеш да останеш тук, за да имаш успех. За нас това е голямо послание, защото когато обявих, че оставам, много неща се промениха в манталитета на хората. Хората започват да казват: "Да, няма нужда да излизаме. Не е нужно да напускаме страната", сподели Мбапе пред Sport Illustrated.

Слуховете продължават да предполагат, че Мбапе ще се запъти към Мадрид на някакъв етап, като се задават още въпроси за това как се е установил на "Парк де Пренс" през настоящата кампания. Той обаче е обвързан с условия до 2025 г. и няма да е евтин, ако се проведат дискусии за трансфер.