Капитанът на националния отбор на Франция Килиан Мбапе говори на пресконференцията на тима преди старта на "петлите" на UEFA EURO 2024 утре срещу тима на Австрия. Новото попълнение на Реал Мадрид призова младите хора във Франция да гласуват на предстоящите предсрочни парламентарни избори. "Екстремистите са на прага на властта, имаме възможност да изберем бъдещето на страната си.

Призовавам всички млади да гласуват, да си дадат сметка за важността на ситуацията", каза Мбапе, като от националния тим призоваха след това репортерите да не задават политически въпроси на играчите и треньорите.

"Най-важна при мен е менталната подготовка - предпочитам главата пред краката. Сигурно е, че с главата съм добре, утре ще видим как са краката ми", каза нападателят.

"Испания е голям отбор, те показаха, че ще имат голяма роля в първенството. Това е отбор, който всеки гледа и който ще стигне далеч", смята Мбапе.

"Моят отбор има много ясна позиция за Олимпийските игри. Мисля, че няма да участвам на Олимпиадата, вярно е. Но разбирам, отивам в нов отбор. Желая успех на този отбор на Франция и се надявам да спечели златния медал", каза още Килиан Мбапе. /БТА