Нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема може да си има проблеми със закона в родината си Франция, след като френски прокурори поискаха да бъде повдигнато обвинение на футболната звезда за участието му в схема за изнудване със секс запис.

Става въпрос за прословутия случай от 2015 година, когато бе установено, че Бензема е бил част от веригата, по която бившият френски национал Матийо Валбуена е бил изнудван чрез свое секс видео. Скандалното разкритие коства мястото на Бензема в националния отбор на Франция, като той получи забрана от Френската футболна федерация да играе за "петлите". Сега обаче опитният нападател може да има дори по-големи проблеми, след като прокуратурата поиска той и още четири души да бъдат съдени за схемата за изнудване. Сред обвинените обаче не е друг френски футболист - Джибрил Сисе, за когото също се твърдеше, че е бил замесен в случая.

Припомняме, че на 4 ноември 2015 година Бензема бе арестуван от френската полиция във връзка с шантажа на Матийо Валбуена. Полузащитникът на Лион бе изнудван за пари със секс запис и се оказа, че именно Бензема го е уговарял да плати исканата сума на изнудвачите. Затова на последния му бе предявено обвинение в съучастие в шантаж.