Бразилската звезда Неймар упражнява все по-голям натиск чрез агентите и представителите си към ръководството на Пари Сен Жермен за бърза развръзка около трансфера му. Южноамериканецът е поставил условията си за светкавична развръзка още преди началото на сезона в Ла Лига. 

Кампанията в испанския шампионат стартира в петък с мача между Барселона и Атлетик Билбао. А именно завръщане на "Камп Ноу" е голямата цел пред нападателя. Парижани се опитват да го пласират при големия враг на каталунците Реал Мадрид, но такава сделка би се забавила, защото "белите" са поискали повече време за осъществяването ѝ. 

Мадридчани трябва да продадат поне трима футболисти, за да набавят исканите от ПСЖ средства за преминаването на Неймар на "Сантиаго Бернабеу", а това ще отложи много развръзката и би оставило сделката с французите дори за заключителните моменти на трансферния прозорец. Така или иначе това не устройва никоя от страните. 

И затова сега на преден план излиза офертата на Барселона. Според вестник "Спорт" тя остава непроменена от последните разговори между двата клуба. От испанския шампион предлагат двама футболисти плюс пари. Единият от играчите със сигурност е Филипе Коутиньо. 

Проблемът е в избора на втория. От ПСЖ искат Нелсон Семедо, но той е непродаваем. Каталунците им предлагат Иван Ракитич, Усман Дембеле и дори Самюел Умтити. Сумата би трябвалод а е от порядъка на 50 млн. евро. 

Има и друга подробност. От Барселона натискат сделката да бъде оформена като наем за един сезон с клауза за задължително откупуване през юли 2020 г. Това се налага, за да бъдат спазени правилата за финансовия феърплей от страна на испанския шампион, който вече влезе в огромен преразход това лято и не може да си позволи да извади нова голяма сума до края на пазара. 

Развръзката се очаква да е в близките дни, дори часове. В Испания очакват до края на тази работна седмица да е ясно къде ще играе Неймар, каквото е желанието и на самия футболист. И все пак все още опцията Реал Мадрид не се изключва.