Нов огромен удар претърпя желанието на бразилската звезда Неймар да се завърне в Барселона. И причината е, че и вторият футболист, който настоящият му клуб Пари Сен Жермен беше склонен да приеме от каталунците като част от сделката за бразилеца, няма как да попадне в нея. Става въпрос за Усман Дембеле. 

По-рано през август "блуагранас" бяха готови да включат в размяната Филипе Коутиньо и определена сума. Докато парижани умуваха над предложението, южноамериканецът стегна куфарите по посока Байерн, където отиде под наем. След това в преговорите беше разиграна картата "Дембеле". 

Всъщност младият французин беше силно желан от парижани и се очакваше неговото включване в размяната да "отпуши" сделката. Но сега той няма как да е част от нея, тъй като ще отсъства в следващите минимум пет седмици заради контузия. 

От Барселона официално обявиха, че Комара е получил разкъсване на бедрен мускул по време на мача с Атлетик Билбао и няма да е на линия поне до края на септември. Така трансферът му в Пари Сен Жермен пропада, а завръщането на Неймар става все по-малко вероятно. 

Интересното е, че сезонът за Усман Дембеле започва по начина, по който стартира и предният за него. Тогава той се контузи пак в първия кръг, но пропусна следващите четири месеца и впоследствие така и не успя да влезе в познатата форма.