Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес даде дълго интервю пред „Ел Чирингито“, за което предварително бе обещал, че няма да пропусне нито един неудобен въпрос. Разбира се, Перес бе попитан за Килиан Мбапе и разразилата се сага около неговото привличане от ПСЖ, което така и не се състоя.

„Той не ме е предал. Той предаде мечтата си да играе в Реал Мадрид. Миналия август ПСЖ не искаше да продава. Чакахме една година и той продължаваше да казва едно и също нещо, докато ситуацията не се промени заради политическия натиск и икономическия фактор в последните 2 седмици. Той се паникьоса”, започна президентът на "белите".

„Той направи това, което смяташе за най-лесно. Промени се. В резултат на натиска, той трябваше да промени мечтите си... той е много млад. Нямаше смисъл президентът на Франция да му се обажда… не го разбирам. ПСЖ му предложи да бъде лидер на проекта и това промени всичко.

Отговорностите, които футболистът вече има в клуба, са невероятни. Ако толкова иска да остава там, така да бъде. Това му повлия много, определено. Дори майката на Мбапе настояваше той да дойде при нас, защото Реал е клубът, за който той си е мечтал. Самата жена беше тъжна от случилото се“.

„Да подпишем след 3 години? Не знам, възможно е. Вратите не са затворени за никой, който не поставя себе си над Реал", заяви Перес по темата с Мбапе.