Френският шампион Пари Сен Жермен влиза в още една трансферна битка, съобщават медиите в Испания. Този път парижани се прицелват в дефанзивния халф на Реал Мадрид Каземиро, чиито изяви напоследък определено приковават вниманието. 

ПСЖ разкарва 7 футболисти след края на сезона

Според испанското изданиe "AS", френският гранд иска да подсили състава в защита, за да може да се добере до титлата от Шампионската лига, която се превърна във фикс идея за собствениците. Очаква се през лятото тимът да напуснат цели 7 играчи - Тиаго Мота, Марко Верати, Дани Алвеш, Левин Курзава, Анхел Ди Мария, Тиаго Силва и Хавиер Пасторе.

Договорът на Каземиро с "Кралския клуб" изтича през лятото на 2021 година. Освобождаващата клауза в контракта му възлиза на 200 милиона евро. "Белите" обаче едва ли искат да се разделят с футболиста си, макар че няма да имат избор, ако френският гранд реши да активира откупната клауза. 

ПСЖ обаче ще се наложи да осъществи няколко продажби преди да започнат с покупките, тъй като УЕФА буквално им диша във врата. Парижани разполагат с два месеца, за да събере 50 милиона евро и по този начин да спазят правилата за „Финансов феърплей“. Ако това не стане факт, клубът е заплашен да отнесе много сериозно наказание.

Сити отмъква Мбапе под носа на закъсалия го ПСЖ?

Ръководството на ПСЖ трябва да плати дължимата сума от 180 милиона евро за взетия през миналото лято Килиан Мбапе от Монако под наем. Парижани се нуждаят от постъпления в размер от около 75 милиона евро до 30 юни, за да успеят да балансират финансовата си рамка. През зимния трансферен пазар в клуба постъпиха 28 милиона евро от продажба на играчи, така че сега ПСЖ се нуждае от още 50 милиона евро, за да влезе в параметрите на финансовия феърплей.

През настоящия сезон Каземиро има 7 гола и 3 асистенции в общо 40 мача с фланелката на "белите".