Ветеранът в състава на Манчестър Юнайтед - Кристиано Роналдо, разкри любопитни моменти от своята кариера, включително този, в който е бил много близо до отказването на футбола през 2019-а година. Това е щяло да се случи, ако най-големият му опонент Лионел Меси е бил спечелил „Златната топка“ през 2018-а година.

Португалската звезда признава също така, че е поел риск, напускайки Реал Мадрид, за да се присъедини към Ювентус преди четири години.

25 снимки

В биографията на Роналдо, която беше публикувана в сряда, написана от журналиста на „L'Equipe“ Тиери Маршан, се разкрива за разочарованието на настоящата звезда на Манчестър Юнайтед, след като пропусна да спечели „Златната топка“ през 2018-а година.

„Лесно е да останеш в своята комфортна зона, когато си успешен. Поех риск, идвайки в Торино. Смених клуба, първенството, футболната култура. Поех риск и сигурен съм, че именно той беше причината да не спечеля „Златната топка“ през 2018-а година. Ако Меси спечели „Златната топка“ тази година (б.р. – 2019-а година), напускам футбола“, казва Роналдо през октомври 2019-а година пред Маршан.

Нито Меси, нито Роналдо обаче спечелиха най-голямата индивидуална награда през 2018-а година. Тя беше връчена на Лука Модрич, след като изведе Хърватия до финала на Световното първенство в Русия.

Португалският национал също така смята, че Пари Сен Жермен все още се интересува от услугите му.

„Знам, че вратата е отворена. Представям си се как играя на „Парк де Пренс“ пред 50 000 португалски емигранти. Би било фантастично“, допълва Роналдо.