В края на юли Неймар окончателно обяви, че няма намерение да напуска Пари Сен Жермен и това трябваше да сложи край на спекулациите, че Реал Мадрид иска да го има в състава си. Но вестник "Марка" продължава да всява смут по тази тема. 

Според изданието, "белите" са подготвили една последна офанзива за подписа на бразилеца и ще се надяват всичко да приключи успешно за тях до края на месеца. Те са приготвили и 300 млн. евро, за да го купят. 

Надеждите на мадридчани, за да действат по привличането на бразилеца са свързани с евентуалната санкция от УЕФА към ПСЖ за нарушаване на финансовия феърплей миналата година именно с неговото привличане от Барселона. 

Ако има наказание от страна на Европейската футболна централа, то ще бъде наложено следващата седмица. А това може да накара парижани да преосмислят позицията си да не се разделят със звездата си. 

Ако това се случи, Реал ще действа светкавично и ще сложи веднага на масата предложение на стойност от 300 млн. евро. Засега все още всичко е в сферата на вероятностите, но косвеното доказателство, което намеква за подобни планове на европейския клубен шампион е, че в банковите сметки на клуба точно тази сума стои непокътната и е заделена за трансфери.