Неймар със сигурност ще бъде играч на Реал Мадрид. В това са убедени и двата мадридски вестника "Марка" и "Ас", които обаче имат разминавания само кога бразилецът ще акостира на "Сантяго Бернабеу". 

Според "Ас", желанието на президента Флорентино Перес е това да се случи още през лятото. За да се осъществи такава сделка обаче, "белите" ще трябва да бръкнат прекалено дълбоко в касата си. Цената на такъв ход би била 400 млн. евро. 

Според другото издание, Перес е готов да изчака до следващото лято, когато цената на бразилеца ще падне почти двойно. И причината няма да е някакъв рязък спад във формата му, а клауза в договора му с Пари Сен Жермен. 

Вестникът твърди, че южноамериканецът и представителите му са настояли в контракта му да има клауза за продажбата му, стига някой клуб да плати толкова, колкото парижани дадоха на Барселона миналото лято. 

Тогава каталунците се разделиха с него срещу 222 млн. евро, като такава беше клаузата за предсрочното прекратяване на контракта му. Още от този момент се заговори, че Неймар рано или късно ще премине в Реал Мадрид и тази вероятност изглежда все по-голяма.