Английският гранд Челси в момента разполага с най-скъпия отбор в света, отчита швейцарската футболна обсерватория CIES. Според специализирания сайт играчите на „сините“ от Лондон са на обща стойност 1 280 000 000 евро, като в списъка влизат играчите от „Б“ списъка и тези, които са под наем, но обвързани с тима от „Стамфорд Бридж“.

Това е не само най-скъпият отбор този сезон, но и най-скъпият отбор в историята на футбола, тъй като никой клуб никога не е имал играчи, чиято стойност е по-голяма от тази на първия отбор на Челси.

В списъка на 10-те най-скъпи отбора този сезон има още шест отбора от Висшата лига, а Манчестър Юнайтед (1,03 милиарда) и Манчестър Сити (1,01 милиарда) са единствените, които надхвърлят още границата от милиард евро.

Четвъртата позиция в този списък на богатите принадлежи на Арсенал с отбор на стойност 798 милиона евро, на пето място е Тотнъм Хотспър със 787 милиона.

На шеста позиция е Пари Сен Жермен със 772, следван от Ливърпул със 735 милиона, настоящият европейски шампион Реал Мадрид със 720 милиона, Нюкасъл има отбор за 683 милиона, а на десето място е Ювентус, чийто първи отбор струва 626 милиона евро.