Нападателят на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе вече е дал положителен отговор на предложението на Реал Мадрид и ще се присъедини към клуба като свободен агент през това лято, сигурни са мадридските вестници в днешните си издания. 

Намерението на Мбапе е да обяви своето бъдеще преди да се присъедини към лагера на Франция за мачовете от Лигата на нациите. Това ще се случи точно преди финала на Шампионската лига на 28 май.

Въпреки това от Реал Мадрид няма да бързат с обявяването на неговото привличане и със сигурност ще го направят след сблъсъка с Ливърпул, пише AS. От вестника дори смятат, че е много възможно на “Сантиаго Бернабеу” да не официализират трансфера на играча преди 1 юли, което е ден след изтичането на договора му с ПСЖ. 

От “Кралския клуб” са подготвили петгодишен контракт за Мбапе с рекордна за мадридчани заплата и огромна откупна клауза. Отново според AS катарските собственици на настоящия отбор на нападателя са помолили френския президент Еманюел Макрон и един от предшествениците му - Никола Саркози, да убедят футболиста да остане в ПСЖ поне до Мондиал 2022, но дори това не е довело до промяна в решението му.