Еден Азар отново е контузен. Този път травмата, която получи по време на двубоя срещу Франция от Лигата на нациите, не изглежда сериозна.

Целта пред белгиеца ще бъде да е готов за предстоящото Ел Класико на 24 октомври. Въпреки това, Карло Анчелоти няма да рискува в пускането на Азар в игра, за да не се стигне до усложнения и той със сигурност ще пропусне гостуването срещу Шахтьор Донецк в Киев.

Продължаващото незадоволнително представяне на Азар обаче се отразява все по-драстично върху цената му и за първи път в кариерата си той вече струва по-малко от брат си Торган Азар. Преди две години Реал Мадрид даде 115 милиона евро за него на Челси, но нападателят така и не може да разгърне пълния си потенциал на „Сантиаго Бернабеу“.

След най-новото обновяване на информацията в специализирания портал Transfermarkt.com, който определя стойността на играчите въз основа на играта им, възрастта и продължителността на договорите им, Еден Азар вече е оценен на 25 милиона евро, а брат му Торган от Борусия Дортмунд струва 27 милиона евро.

Спадът при Еден е осезаем, тъй като доскоро той беше оценяван на 40 милиона. Братята Азар са общо четирима, като другите двама са Килиан (играе в Серкъл Брюж, 500 хиляди) и Етан (юноша в школата на Тюбиз).

Иначе според Transfermakt.com най-скъпият футболист в света е Килиан Мбапе (Пари Сен Жермен) - 160 милиона, следван от Ерлинг Халанд (Борусия Дортмунд) - 150 милиона и Хари Кейн от Тотнъм – 120 милиона. Топ 5 допълват Джак Грийлиш (Манчестър Сити) – 100 милиона  и Мохамед Салах (Ливърпул) – 100 милиона.

 Лионел Меси е оценен на 80 милиона, а Кристиано Роналдо - на 45 милиона.

Топ 10:

1. Килиан Мбапе (Пари Сен Жермен) - 160 милиона евро

2. Ерлинг Халанд (Борусия Дортмунд) - 150 милиона евро

3. Хари Кейн (Тотнъм) - 120 милиона евро

4. Джак Грийлиш (Манчестър Сити) - 100 милиона евро

5. Мохамед Салах (Ливърпул) - 100 милиона евро

6. Ромелу Лукаку (Челси) - 100 милиона евро

7. Кевин Де Бройне (Манчестър Сити) - 100 милиона евро

8. Неймар (Пари Сен Жермен) - 100 милиона евро

9. Джейдън Санчо (Манчестър Юнайтед) - 90 милиона евро

10. Френки де Йонг (Барселона) - 90 милиона евро.