Двама от най-скъпите футболисти в историята на футбола Неймар и Пол Погба изглежда отново са на трансферния пазар. И изглежда, че съдбите им са преплетени по странен начин и сделката за единия е от голямо значение за сделка с другия. 

Авторитетното издание "Екип" днес публикува шокиращата информация, че от Пари Сен Жермен са готови да се разделят с бразилеца. А за подписа му могат да се преборят само три отбора, които имат и финансовите възможности да го купят за над 200 млн. евро, както и да му плащат баснословната заплата. 

И ключът към такава сделка може да се окаже Погба, който вече обяви официално, че иска да напусне Манчестър Юнайтед. За подписа на французина единствен кандидат е Реал Мадрид, докато за този на южноамериканеца са Реал, Барса и Ман Юнайтед. 

Според френските медии, ако "белите" купят Погба, каквото е първото и най-голямо желание на наставника Зинедин Зидан, бразилецът отпада от сметките за трансфер. А ако наистина френският халф се озове на "Сантиаго Бернабеу", ще се освободят достатъчно средства в бюджета на Манчестър Юнайтед да ангажира Неймар. 

Въпреки сложността за осъществяване на такива сделки, очаква се да има яснота дали ще се случат съвсем скоро. Защото от Реал са си сложили срок до 1 юли да се договорят с "червените дяволи" за Погба и ако не се разберат с тях дотогава, ще се насочат към другите си цели и няма да поглеждат назад. Така че от началото на следващия месец ще е ясно дали такива сделки ще станат факт.