Манчестър Юнайтед завърши турбулентната си предсезонна подготовка, губейки с 0:1 от домакинстващия Байерн Мюнхен на „Алианц Арена”. Хави Мартинес бе героят за Нико Ковач и отбеляза в 59-ата минута, за да зарадва целия мюнхенски стадион. Английският тим не успя да регистрира един точен удар във вратата, като имаше само един удар посока вратата на Мануел Нойер, а това бе първи домакински мач за новия наставник на германския колос Нико Ковач.

Португалският наставник на Юнайтед следва да е доволен, след като не спря с оплакванията как всички негови играчи са събрани от всички футболни групи в Юнайте, докато повечето почиват след Мондиал 2018, тъй като Маркъс Рашфорд игра 65 минути, докато Фред бе заменен през 79-ата от Таит Чонг.

Португалецът има главоболия, след като Ерик Баи напусна контузен второто полувреме и е под въпрос за първия мач с Лестър от новия сезон във Висшата лига. В срещата с „лисиците” се очаква да отсъстват Джеси Лингард, Пол Погба, Маруан Фелайни и Ашли Йънг, които не са играли и минути в предсезонните контроли на отбора.

Тиаго стреля опасно в шестата минута след бърза баварска акция отдясно, но Де Хеа отби топката. Малко по-късно испанският вратар пак трябваше да отразява удар, но този път на Серж Гнабри.

Байерн Мюнхен Манчестър Юнайтед

източник: Gulliver/GettyImages

До края на полувремето Байерн имаше тотално превъзходство върху отбора на Манчестър Юнайтед, който се защитаваше умело и прекалено дълбоко. В 42-ата минута Рибери се откъсна зад отбраната на Юнайтед и стреля с левия крак, но топката се отби в десния му крак и ударът не сполучи.

Байерн Мюнхен Манчестър Юнайтед

източник: Gulliver/GettyImages

В 54-ата минута Леон Горецка бе намерен много добре от корнер, но ударът му мина над напречната греда на Юнайтед.

В 59-ата след нов корнер Тиаго Мартинес отклони във вратата на „червените дяволи”, за да поведе Байерн напред центриране на Тиаго Родригес.

Байерн Мюнхен Манчестър Юнайтед

източник: Gulliver/GettyImages

В 62-ата Фред стреля от много сериозна дистанция, но ударът отиде по-близо до тъча, отколкото до вратата на Нойер. В 74-ата Роберт Левандовски показа класа, след като се завъртя добре и премина през Крис Смолинг, но ударът му бе слаб. В 81-ата Горетцка бе много близо до втори гол във вратата на Юнайтед, но кълбото се оплете във външната страна на мрежата на Де Хеа. Четири по-късно Горетцка изпусна на празна врата. Ариен Робен изведе много добре Рафиня отдясно, а крайният защитник на Байерн видя непокрития в малкия пеналт Горецка. Халфът не се ориентира добре и не успя да засече топката в опразнената врата на английския отбор.

Байерн Мюнхен Манчестър Юнайтед

източник: Gulliver/GettyImages

В 87-ата минута Ариен Робен вкара втори гол във вратата на Манчестър Юнайтед, но бе маркирана правилна засада от страничния съдия.

На мюнхенския гранд му предстои дуел за Суперкупата на Германия срещу Фрайбург на 12 август от 21,30 часа, докато Юнайтед приема Лестър в първия кръг на Висшата лига.