Старши треньорът на РБ Лайпцг Юлиан Нагелсман е един от най-горещите имена в света на футбола. 32-годишният немец пое „червените бикове“ през лятото и за момента води сериозна борба с Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд за титлата в Германия.

В интервю с Мелиса Реди за британския вестник " Independent ", Нагелсман разкри, че през лятото на 2018 година, когато Зинедин Зидан напусна Реал Мадрид при изненадващи обстоятелства „лос бланкос“ са се свързвали с него за потенциален заместник на французина. Тогавашният мениджър на Хофенхайм обясни, че по това време не е чувствал, че е готов за всичко, което идва с преминаване към един от елитните клубове в Европа.

"Нормално е, ако Реал Мадрид ви се обади, ще мислите за това", започна германецът.

"В началото бях изненадан. Обмислих го и не чувствах, че съм готов да отида там. Искам да се подобря и, ако бх отишъл в Реал Мадрид, нямаше да имам време да го направя. Ако отида там вече трябва да съм най-добрият. Сега не съм най-добрият, но мога да призная, че искам да бъда един от най-добрите в бъдеще. Ако отидете в Реал Мадрид или Барселона, феновете, медиите и всички останали, няма да ви дадат време да се превърнете в най-добрия. Те искат само да виждат победи във всеки мач, титли, трофеи в Шампионската лига. Ако не спечелите, не можете да кажете „но все още съм млад, все още се развивам“, заяви младият специалист.

„Във футбола не е толкова лесно да планираш кариера, защото той е толкова непредсказуем, но трябва да се опиташ. Трябва да правиш правилните стъпки, а не най-големите. Реал Мадрид е може би една от най-високите стъпки, които можеш да предприемеш, така че си помислих: „навършваш 31, отиваш в Реал и после накъде?“. Другото нещо е, че езикът е много важен за мен. Обичам да общувам, много съм изразителен към с играчите си. Все още не мога да говоря испански, мога само да кажа: „здравейте, какво правите.“ Така че това беше най-голямата стъпка, но не и най-правилната“, сподели още Нагелсман.

По отношение на това, което ще му предстои близкото бъдеще, амбициозният треньор показа, че има амбицията да върви нагоре.

„Моята идея е да остана в Лайпциг четири години, но във футбола никога не знаеш какво може да се случи. Висшата лига ме интересува както и другите клубове в Бундеслигата и Ла Лига, но първо трябва да подобря испанския си“, каза още 32-годишният треньор.

Цялото интервю с Нагелсман в „Independent“ можете да прочетете ТУК.