Мине се не мине време и вестниците в Испания подхващат темата, че Реал Мадрид иска да привлече в редиците си голямата звезда на Байерн Роберт Левандовски. И тези информации зачестяват обикновено преди мач между тези два колоса на световния футбол. 

И да сложи край веднъж завинаги на тези спекулации се зае лично наставникът на баварците Юп Хайнкес. Според него трансферът на поляка на "Сантяго Бернабеу" е възможен само "в журналистическите фантазии". 

"Това е въпрос, който не стои пред никой от двата клуба (за трансфер на Левандовски). Това е просто плод на развинтеното въображение на вестниците. Цитирате ми статистики, информации, но това е само в журналистическите глави. Подобни преговори няма, Байерн е щастлив от работата си с Роберт."

"Още в Борусия Дортмунд той с представяше страхотно, а при нас продължава в същия дух. Вкарва много голове, влияе положително на духа на отбора, дава всичко от себе си за отбора, опитва се да остане здрав, така че няма какво повече да дискутираме бъдещето му. Ясно е къде е то", заяви Хайнкес.