Централният защитник на Фрайбург – Филип Лийнарт, прави страхотно впечатление през този сезон. Отборът му допусна първа загуба в Бундеслигата едва в изминалия кръг, когато отстъпи с 1:2 на Байерн на „Алианц Арена”.

25-годишният футболист мина през Академията на Реал Мадрид между 2014 година и 2017 година, преди да се присъедини към Фрайбург първо под наем, а след това за постоянно. Австрийският национал бе критичен към начин на живот на повечето млади таланти в „кралския клуб”.

„Бях изненадан да видя как играчи под 17 годишна възраст се разхождат с тоаленти чанти за 500 евро. Не мисля, че това е необходимо. Не е добре, когато млад футболист печели толкова много, тъй като може да загуби фокуса върху най-важните неща в кариерата си. По този начин се пропилява таланта на много играчи”, каза Лийнарт пред „Transfermarkt”.

“Фрайбург е скромен, семеен клуб и това го прави специален. В Реал Мадрид е различно”, споделя защитникът.

Лийнарт е отворен към завръщане на „Бернабеу”. „Това ще бъде голям скок. Трябва да се подобрявам във всеки мач, за да стане възможно. Би било добре да имам възможност да се завърна. Не бих казал „не” на евентуално завръщане”, добавя Лийнарт.