Селекцията на Германия постигна втори престижен успех в рамките на няколко дни в поредните контроли преди старта на UEFA EURO 2024. На „Дойче Банк Арена“ този път Маншафта обърна Нидерландия и го победи с 2:1 за радост на домакинските привърженици.

Така селекцията на Бундестима продължи успешно с подготовката си за домакинското първенство. Джоел Феерман откри резултата след само четири минути игра, но седем след това левият бранител на Щутгарт – Максимилиан Мителщедт, изравни след топовен изстрел.

Никлас Фюлкруг оформи крайния резултат в 85-ата минута и на практика донесе крайния успех за Германия.

Срещата може да я гледате на живо по DIEMA SPORT. Сайтът Gong.bg, както винаги, ще предложи на своите читатели текст и богато мултимедийно отразяване.

Гостите от Ниската земя започнаха фантастично мача за себе си. След тъч топката беше подарена на Мемфис Депай, който свърши отлична работа и комбинира с Джоел Феерман, който от воле матира Тер Стеген.

Германците не се стъписаха от ранния шок и подеха инициативата, за да изравнят резултата в 11-ата минута. Тогава Маншафта разигра след корнер, а топката се озова в левия бек на Щутгарт - Максимилиан Мителщедт. Той не се посвени и отправи много тежък удар към нидерландската врата, който нямаше как да бъде отразен от Барт Фербрюген - 1:1.

В 17-ата минута германците можеха да направят пълен обрат, след като халфът Илкай Гюндоган беше изведен фантастично в наказателното на "лалетата" и отправи остър удар с левия крак, но Фербрюген парира с тяло. До края на полувремето имаше възможности и пред двата тима да се разпишат, но вратарите действаха добре и селекциите се прибраха на почивка при резултат 1:1.

Guilliver/GettyImages
72 снимки

Втората част започна убедително за "лалетата", които държаха повече топката, а в 54-ата минута Дейли Блинд профука изгоден фал за гостите, след като стреля безкрайно неточно към вратата на Тер Стеген. Нидерландия можеше отново да поведе в 58-ата минута, след като Райндерс се озова на изгодна позиция при бързо нападение отдясно, но шутът му отлетя високо.

В 61-ата минута Донийл Мален стигна спорна топка и изпревари Тер Стеген. Последва задминаване на вратаря и пас към Депай, но ударът на бившия нападател на Барселона отиде много встрани. Четвърт час преди края Джамал Мусиала беше видян вдясно и играчът на Байерн Мюнхен имаше прекрасна видимост към нидерландската врата. Той нанесе силен шут по топката и принуди Барт Фербрюген да прави поредно спасяване в срещата.

Германците трябваше да поведат в резултата в 83-ата минута, когато резервите - Николас Фюлкруг и Томас Мюлер, взаимодействаха помежду си, а вторият стреля към нидерландската врата, но Фербрюген се намеси отново по брилянтен начин. Натискът на Маншафта даде резултат в 84-ата, когато Тони Кроос пласира центриране от ъглов удар, а Никлас Фюлкруг отигра някак с глава след серия от рикошети и топката се насочи към гостуващата врата. Фербрюген се намеси, но топката беше преминала голлинията с технологията ѝ.

Съставите:

Германия: Тер Стеген – Кимих, Рюдигер, Та, Мителщедт – Андрих, Кроос – Мусиала, Гюндоган, Виртц – Хавертц

Нидерландия: Фербруген – Аке, Ван Дайк, Де Лихт – Блинд, Феерман, Шоутен, Дъмфрис – Райндерс – Депай, Мален