Съвсем доскоро историята между Байерн и Хамес Родригес изглеждаше като истинска романтика. И шефовете, и играчите се надпреварваха да се хвалят един друг и по всичко изглеждаше, че правата на колумбиеца ще бъдат откупени окончателно, когато изтече наемът му в края на този сезон. 

Но с идването на Нико Ковач начело на баварците, тази история придоби неочакван обрат. Креативният футболист все по-често се задържа на пейката и това го накара от влюбен в Мюнхен и отбора, да се превърне в нещастен на "Алианц Арена" и сам да помоли за напускане. 

Според информациите от "Кикер" от вчера, от Байерн са обявили на Реал, че няма да откупят играча през юли догодина, каквато опция имат срещу 42 млн. евро. Но последните актуализации по темата са, че всъщност самият Хамес е настоял това да не се случи. 

Все още не е ясно къде ще продължи кариерата му след края на сезона, защото и в Мадрид не изглеждат особено очаровани от възможността да си го върнат. Но все пак и там последната дума ще е на наставника Сантиаго Солари.