Звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо навърши 32 в началото на февруари. Той е човекът, оправдал всички очаквания към него след трандсфера си от Манчестър Юнайтед като 24-годишен. От тогава португалецът отбеляза 274 гола в 245 мача за Реал Мадрид.

Асът на Борусия Дортмунд Пиер-Емерик Обамеянг пък е спряган за бъдещ трансфер на „Сантяго Бернабеу” за около 70 милиона евро. Сочен е заместник на Карим Бензема в атака, благодарение на отличните си изяви в Бундеслигата.

Обамеянг вече има 17 гола в 18 мача за Борусия в шампионата, както и 4 гола в Шампионската лига този сезон.

Но вместо да замести Бензема, габонският национал може да се окаже наследник на Кристиано Роналдо, пише в коментар Goal.com.

27-годишният Пиер-Емерик Обамеянг вече изрази желанието си да облече белия екип, като заяви пред beIN Sports, че е дал обещание на дядо си един ден да играе в Реал Мадрид. „Да, обещах на дядо. Сега се чувствам много щастлив в Дортмунд, но ще видим в бъдеще”, коментира Обамеянг.

Евентуален трансфер през лятото ще позволи на габонския национал да играе редом до Роналдо. А португалецът би му помогнал да направи крачка към върха в европейския футбол.

В Дортмунд Обамеянг бележи гол на всеки 123 минути в Бундеслигата и на всеки 180 минути в Шампионската лига. Съ съотборници като Гарет Бейл, Лука Модрич и Роналдо, няма причина, че с качествата си би се доближил до рекорда на Кристиано от попадение на всеки 79 минути в Ла Лига и на всеки 90 минути в Шампионската лита, пише още изданието.