Ръководството на Борусия Дортмунд излезе с официално изявление, с което съобщава, че клубът е приел офертата на Реал Мадрид за полузащитника Джуд Белингам. Испанският клуб ще плати 103 млн. евро за английския национал, се казва още в информацията от германския клуб.

19-годишният Белингам е определян за един от най-талантливите млади футболисти в света и в последните седмици усилено се говореше, че ще облече екипа на Кралския клуб, а сега първият голям трансфер за това лято вече е факт.

От Дортмунд отбелязват, че двата клуба са постигнали договорка за трансферната сума, която ще бъде 103 млн. евро, а впоследствие може да нарасне с още 30 процента, в зависимост от представянето на Белингам на "Сантяго Бернабеу".

Белингам е юноша на Бирмингам Сити, а през 2020 година премина в Борусия, като изигра за тима общо 132 мача, в които отбеляза 24 гола. Въпреки че все още е тийнейджър, полузащитникът вече има 24 мача за Англия с 1 гол. Интерес към Белингам имаше и от грандовете от Висшата лига, но в крайна сметка той ще продължи кариерата си в Реал, където ще заформи звездна халфова линия с Федерико Валверде, Едуардо Камавинга и Орелиен Чуамени, както и ветераните Тони Кроос и Лука Модрич.