Спортният директор на Борусия Дортмунд Себастиан Кел потвърди, че германският клуб все още не е получил никакви оферти за английския национал Джуд Белингам, въпреки интереса на няколко европейски отбора, сред които и Ливърпул, пише вестник Ruhr Nachrichten.

„Бих предпочел Джуд Белингам да остане в Борусия Дортмунд за много, много години. Също както бих искал Ерлинг Холанд да остане в отбора за много години или Джейдън Санчо“, коментира Кел.

„Представете си да играем с тези момчета в последните няколко години и да не губим един от най-важните си футболисти всеки сезон. Да, в нашия бизнес е така, а в международните турнири трябва да приемем ролята си до някаква степен. Сега нека се концентрираме върху спортните неща. За всички останало ще видим какво ще се случи“, добави Себастиан Кел.

Той заяви, че нападателят Карим Адейеми работи много сериозно. „Той направи истинска стъпка напред в последните три мача. Работи здраво върху себе си и разбира се, водихме много разговори. Мисля, че той разбра, че трябва да се представя по-добре от това, което показа в първата част от сезона. Но той самият очаква повече от себе си“, каза Кел.

Попитан дали би приел второто място в Бундеслигата веднага за настоящия сезон или би приел риска да се бори за титлата, Себастиан Кел отговори: „Бих рискувал, разбира се. Винаги искам да побеждавам.“

Автор: Кремена Младенова/БТА