Бившият бразилски национал и играч на Реал мадрид и Байер Леверкузен – Зе Роберто, обясни как е сполучил с това кариерата му като футболист да изтрае до 43-годишна възраст. Освен за тези два тима, Зе Роберто още е носил фланелките на Португеза, Фламенго, Сантос, Байерн Мюнхен, Хамбургер, Ал-Гарафа, Гремио и Палмейрас и в допълнение има 84 мача за националния отбор на Бразилия.

Пред родните за него медии той признава, че се чувства „като машина“, след като вае мускулесто тяло. „Нямам пороци, не пия алкохолни напитки и не пуша. Храня се много добре и спя също така добре. Имам семейство, което е най-голямата ми сигурност. Мисля, че това са най-важните фактори“, споделя Зе Роберто.

„Всеки човек трябва да има свободно време, но трябва да разбира, че докато е активен спортист, трябва да се съобразява със страшно много фактори“, обясни нацепеният бразилец.

Шест години след преустановяването на кариерата му Зе Роберто показва изключително тяло, на което биха завидили много актуални футболисти из Европа и света.