Футболистът на Реал Мадрид Марко Асенсио коментира, че не е обсебен от мисълта в бъдеще да спечели най-престижната индивидуална футболна награда – „Златната топка“. Младата надежда на Кралския клуб обясни, че ако трябва да получи това признание, то рано или късно ще дойде при него.

Асенсио сподели мнението си и за успеха над Еспаньол с 1:0 в двубоя от петия кръг на Ла Лига. Именно той отбеляза и победния гол. 

„Най-важни за трите точки. През първата част стояхме добре на терена, но през втората се забеляза умора“, коментира успеха Асенсио.

„Първото полувреме се движехме по-добре, владеехме повече топката, след това ни липсваше търпение. Най-важно е, че взехме трите точки. Няма значение дали ще победим с 1:0 или с 3:0“, добави футболистът.

Голът, с който победи Реал Мадри, първоначално не бе зачетен заради маркирана засада, но в последствие реферът Матео Лаос поиска преглед на ситуацията с ВАР и отсъди попадение.

„Казах на Лаос, че според мен голът е редовен, защото имаше рикошет и аз излязох отзад. Накрая имаше справедливост. Хубаво е, че има ВАР“, сподели мнението си Асенсио.

Запитан дали има амбиции да спечели „Златната топка“, Асенсио обясни: „Ако има да става, ще се случи. Ще видим в бъдеще“.