Изненадващата загуба с 3:4 от Реал Сосиедад сложи край на амбициите на Реал (Мадрид) да спечели Кралската купа на Испания. Това е единственият трофей, който не е ставал достояние на Зинедин Зидан. 

Но това отпадане няма да се отрази на съдбата на френския треньор, който при първия си престой донесе 9 трофея във витрината на „Сантяго Бернабеу”, а към тях през януари добави и 10-и – Суперкупата на Испания. И въпреки това Зизу не е „бетониран” на поста си – от наставника се очаква да донесе поне още една купа на Кралския клуб до края на сезона. 

В противен случай столът му може и да се разклати, твърдят от Betindex.net, като смятат, че шансовете за успех не са малки.

Предпоставките за успех в Ла Лига са налице

Приоритетът за Реал (Мадрид) в тази кампания е да спечели титлата в Испания. След два поредни сезона на тотална доминация от страна на Барселона сега каталунците са разклатени, а треньорската смяна не реши въпроса. Същевременно „белите” демонстрираха завидно постоянно в последните няколко месеца, като стартираха 2020 г. с 4 поредни победи в шампионата. При Зидан отбраната на Кралския клуб се стабилизира осезаемо, като след 22 кръга се оказа, че е допуснала най-малко голове в Примера дивисион – 13 (средно около 3 гола на всеки 5 мача). В 5-те дербита срещу Барселона, Атлетико (Мадрид) и Севиля (преди второто Ел Класико за сезона) тимът на Зизу допусна само един гол, като спечели 3 от посочените срещи. Срещу андалусийци на „Рамон Санчес Писхуан”, както и в няколко други срещи Реал дори не позволи на противника да отправи точен удар в очертанията на вратата. 

Именно този фактор повишава значително шансовете на Кралския клуб да се пребори за върха в крайното класиране, но това не е единственият плюс на „Лос Бланкос”. Карим Бензема все така продължава да бъде водещият голмайстор, който дори може да се пребори с Лионел Меси за приза „Пичичи”. Надеждите на всички на „Бернабеу” са свързани с увеличаване на реализаторския принос на играчи като Еден Азар, Гарет Бейл, Лука Йович, дори Хамес Родригес. Реал разполага с по-голяма дълбочина в състава от Барселона, където след контузията на Луис Суарес не остана друг спасител освен „Свети Лео”. Допълнителна сила на Мадрид дават и младите таланти Феде Валверде, Винисиус Жуниор и Родриго. 

В Европа никой не успя да елиминира Зидан

В Шампионската лига очакванията към Реал (Мадрид) винаги са високи. Зидан спечели три пъти Купата на европейските шампиони, като стъпи на върха във всеки сезон, в който води тима преди настоящия. В Европа никой не успя да елиминира „белите” на Зизу между 2016 и 2018 г., което и сега с основание ги превърна в един от фаворитите, още преди да стане ясен жребият за 1/8-финалите. В тази фаза съдбата отреди тежък съперник на Реал в лицето на Манчестър Сити, беше отстранен от испанския гранд по пътя към трофея преди 4 години. Но дори и този път носителят на 13 трофея в турнира да не стъпи на върха, това няма да бъде решаващ фактор за бъдещето на Зидан, ако той върне шампионската титла в Мадрид.