Няма никакъв смисъл да пиша за успехите като футболист на Зинедин Зидан. Всички помним магията, която струеше от начина, по който той флиртуваше с топката и преминаваше през противниковите играчи. Без да блестеше с физика или да искаше цялото внимание върху себе си, Зидан бе феноменален играч, спечелил отличия, за които много други могат само да мечтаят. Но макар и тези спомени да са ни напълно ясни, те са вече в миналото, а пред Зидан вече стои ново предизвикателство, нека видим как започна треньорската му кариера в Реал.

За две седмици Зидан успя да върне настроението в отбора. ”Белите” отбелязаха 10 и допуснаха само 1 гол. Макар и срещу по-скромни съперници като „Депортиво” и „Хихон” промяната у играчите е видима. Сякаш освободени от напрежението, свързано с Рафа Бенитес, футболистите в бяло играят на много по-висока скорост и опитват отигравания, които напомнят на претенциозната публика на Бернабеу за играта на Зидан от преди десетина години.

Французинът послуша феновете, връщайки Дани Карвахал в стартовия състав на мястото на Данило. Бразилецът струва цели 30 милиона евро на тима, но определено не може да се нагоди към „Кралския клуб”. Карбахал е едно от най-важните звена в тима на Реал и центриранията му отдясно вече донесоха няколко попадения.

Зидан намери позицията на Бейл, връщайки го на дясното крило, слагайки край на експериментите на Бенитес. От друга страна, Зизу пое цялата отговорност и стопира всички надежди на Ювентус, Ман Сити и други грандове за закупуването на Иско. Испанецът почти не играеше под предишното ръководство, но след две титулярни места през изминалите две седмици и с оглед на представянето си, можем да приемем, че Иско ще е моторът в предни действия.

Запитан относно мястото на Хамес в титулярния състав, Зидан отговори категорично, че за него няма да има значение кой си или колко пари са похарчени за твоя подпис. Който се представя най-добре, той ще започва мачовете. Около французина се носи една специална аура. Той излъчва изключително спокойствие и контрол върху случващото се, но също така и страхопочитание. Сякаш финалният епизод от кариерата на Зизу, онзи удар с глава в гърдите на Матераци, винаги ще подсказва на околните да имат едно наум и да знаят с кого си имат работа.

Трудното пред Зидан тепърва предстои. Неминуемо ще дойде спад в играта на „Белия балет” и Зизу ще трябва да вдигне отбора. Трансферният бан също налага правилни попълнения, на които да се разчита за дълго. Въпреки срамното изхвърляне от Купата на Краля, испанското първенство и трофей в Шампионската лига са напълно постижими. Никой не трябва да отписва този Реал Мадрид.