Два дни след Ел Класико на страницата ни е тихо и спокойно. Сякаш футболен мач номер едно не се е състоял. След предишното дерби уважавани колеги и приятели възхваляваха „тризъбеца“, Луис Енрике, „тики-така“, Иниеста, Клаудио Браво и естествено осмиваха Роналдо и компания.

Реал Мадрид е друга бира. Този тим може да се събуди през април и да се превърне в главен герой. Победата на „Ноу Камп“ не е новост. Да дойде с гол на Роналдо – също. Португалецът смълча 100 000 в столицата на провинция Каталуня. Стори го с убийствена класа, а успехът легитимира Зинедин Зидан и като треньор. На практика сезонът за Реал Мадрид започна в съботната вечер. Титлата продължава да е безкрайно далеч, но в този клуб тя е от второстепенно значение. Колекционерът на Шампионски лиги ще се концентрира в своя турнир.

Реал Мадрид подобри значително играта. Индикатор бе онова 7:1 срещу сносен тим като Селта. Лесното елиминирането на Рома добави мъничко самочувствие, а разгромът над Севиля показа, че за Барселона предстои тежко Ел Класико. Така се и получи. 

 Ключът за възхода е балансът, който Зинедин Зидан откри в състава. След бедствието Бенитес бе необходимо време. Французинът също се луташе в грешната посока – Иско или Хамес? Оказа се, че и двете решения са неправилни, а точният ход излезе човек със значително по-малко претенции и продадени фланелки. Стълбът в полузащитата е открит. Неговото име е Карлос Енрике Жозе Франсиско Венансио – Каземиро. Адаптацията му в Мадрид бе сравнително мудна. Голяма роля изигра преотстъпването през миналата година в Порто. Именно там бразилецът доби увереност и ето, че дочака своя момент.

С Каземиро на терена Реал Мадрид притежава корава халфова линия, която може да „удуши“ творците на Барселона. Кроос и Модрич вече имат помощник и в дефанзивен план.

На „Камп Ноу“ Кралския клуб отново остана с човек по-малко, отново изгониха Серхио Рамос, който съсипа всички рекорди по червени картони... Зидан не направи смяна, не пусна бранител, а просто върна Каземиро до Пепе и той отново не го подведе. Това говори за отлични способности, които бяха показани под напрежение. 

 Реал си върна самочувствието и спря фамозната серия на големия си враг. Тимът от Мадрид показа, че не отстъпва по нищо на Барса с уговорката, че „тризъбеца“ беше излязъл в почивен ден. Както каталунският „Спорт“ отбеляза „BBC завладя Ноу Камп“. Само за 30 минути Кристиано, Бензема и Бейл показаха, че могат да изпепелят всеки съперник със скорост и класа. Тримата вкараха редовни голове, но съдията зачете само два. Два, но напълно достатъчни.

Силните, а и слабите страни на Реал Мадрид са известни. С Каземиро обаче Зидан заздрави играта в защита. Тя е ключът към успеха. Нападателите печелят мачовете, а отбраните трофеите. Реал се върна на сцената и ще акцентира върху купата с големите уши.  


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS