Съдийството на Фернандес Борбалан в дербито от 12-ия кръг на Ла Лига между Атлетико Мадрид и Реал Мадрид (0:0) на „Уанда Метрополитано“ остави много съмнения. В дербито на испанската столица имаше много спорни ситуации, а претенциите на „белия балет“ имат основание в няколко ситуации.

В 18-та минута на срещата Анхел Кореа изрита топката в лицето на Карим Бензема. Нападателят на Атлетико Мадрид не получи никакъв картон за ситуация, в която може би заслужаваше.

Стефан Савич може да се чувства късметлия, че завърши мача, тъй като още в 34-та минута можеше да поеме по пътя към съблекалните. Защитникът на Атлетико Мадрид влезе безумно бурно в краката на Тони Кроос.

Минута по-късно Лука Ернандес изрита Серхио Рамос в лицето, а след това стана ясно, че носът на капитана на Реал Мадрид е счупен. Борбалан имаше сериозни основания да свири дузпа, но странно защо подмина ситуацията.

В 58-та минута на двубоя Марсело имаше претенции за дузпа за игра с ръка на Хуанфран в наказателното поле на Атлетико Мадрид. Съдията прецени, че няма основание да посочи бялата точка.

Играчите на Атлетико Мадрид имаха претенции за дузпа в 79-та минута за игра с ръка на Кристиано Роналдо в наказателното поле на Реал Мадрид.

Малко по-късно Начо Фернандес бе съборен от Фернандо Торес в наказателното поле на Атлетико в единоборство след центриране от статично положения, а съдията не свири дузпа за Реал Мадрид.

В 83-та минута футболистите на „белия балет“ имаха нови претенции за дузпа за игра с ръка на Диего Годин след удара на Кристиано Роналдо, но Борбалан прецени, че няма основание да свири дузпа.

В 88-та минута Хуанфран игра с ръка в наказателното поле на Атлетико Мадрид в единоборство с Каземиро, но Борбалан отново остана безмълвен. 

Иско избухна срещу съдията в дербито