Реконструкцията на „Сантиаго Бернабеу“ е в опасост, след като фондът от ОАЕ „Мубадала“, който щеше да даде името на мадридския стадион, реши да направи крачка назад относно финансирането на проекта, съобщава „El Pais“.

Реал Мадрид и „Мубадала“ постигнаха споразумение преди три години. Фондът бе договорено да инвестира 400 милиона евро в реконструкцията на „Сантиаго Бернабеу“, а „Мубадала“ трябваше да бъде името на стадиона.

Спадът на цените на петрола поставя в много деликатно положение планираните инвестиции. Всичко съгласувано е суспендирано.

Фондът „Мубадала“, който е собственик на „CEPSA“ изживява тежки времена, тъй като генералният директор Хадем Ал Кубаиси, който подписа споразумението в Мадрид бе арестуван преди няколко месеца в Абу Даби, а обвиненията, които са повдигнати срещу него са за пране на пари.

На реконструкцията на „Сантиаго Бернабеу“ не е поставяна начална дата, но е известно, че имаше желание от страна на ръководството на клуба да бъде изграден покрив и да има хотелска част. В допълнение трябваше да бъдат създадени и нови търговски площи.