Един от най-скъпите играчи в историята на Реал Мадрид Хамес Родригес иска да се махне на всяка цена от "Сантяго Бернабеу" това лято. Според медиите в Испания, той е обявил в прав текст, че иска да бъде продаден и дори е предприел ходове, за да си гарантира кариерата извън Мадрид. 

Колумбиецът вече е имал разговори с боса на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо и вече е договорил личните си условия за евентуалното преминаване на "Олд Трафорд". Но предстои по-голямата пречка - "червените дяволи" да се договорят за цената на футболиста с "белите". 

Съотборниците му в националния отбор на южноамериканската страна са го посъветвали да стори именно това и да се махне от Примера дивисион, защото не получава достатъчно шансове за изява. Той обаче сам се е решил отдавна на този ход поради абсолютно същите причини. 

Интерес към Хамес имаше и от страна на Милан, но "росонерите" не могат да си позволят както високата му заплата, така и исканата от Реал трансферна сума. Затова, ако въобще се стигне до сделка, бъдещето му изглежда по-скоро свързано с Манчестър Юнайтед, отколкото с друг отбор.