Със завършека на сезона в испанската Ла Лига въпросителните стават все по-малко. Шампионът вече е ясен - Барселона, а втори по всяка вероятност ще бъде Атлетико Мадрид. Реал все още има теоритичен шанс да измести градския съперник, но трябва да се надява, че "дюшекчиите" ще загубят и трите си оставащи двубоя, а "белите" ще спечелят своите. Така двата тима ще се изравнят по точки, но по-добрите показатели на Реал в директните двубои ще ги изведат зад Барса.

Много любопитна остава битката за Топ 4, където Хетафе все още удържа крехкия си аванс пред Севиля и Валенсия (и двата тима допуснаха по две загуби в последните си два кръга). 

Иначе Еспаньол приема Атлетикко Мадрид (17:15 ч., пряко по МАX Sport 4) в двубой, който няма да донесе или да отнеме почти нищо на двата тима. До края на деня ще играят още баските съперници Алавес и Реал Сосиедад (19:30 ч., пряко по MAX Sport 4), както и потеглилият към финал в Шампионската лига (след успех с 3:0 в първия полуфинал срещу Ливърпул) Барселона. Каталунците гостуват в Галисия на Селта (21:45 ч., пряко по MAX Sport 4).

Двубоят с най-голяма интрига в кръга ще открие неделния ден: Хетафе - Жирона (13:00 ч., пряко по MAX Sport 4). Жирона има нужда от ценни точки, за да се отдалечи от 18-ия Валядолид, който е само на два пункта зад каталунците. Хетафе е с равен брой точки със Севиля на 4-ото място, но по-добрите голови показатели до момента задържат отбора на Пепе Бордалас в Топ 4. Единствено победа ще увеличи увереността и вярата на мадридчани за първото им участие в Шампионската лига.

Средняците Ейбар и Бетис се срещнат на "Ипуруа" (15:00 ч., пряко по MAX Sport 4), а Реал Мадрид приема Виляреал на "Сантиаго Бернабеу" в третия мач от деня (17:15 ч., пряко по MAX Sport 4).

Кръгът се затваря с двубоите Валядолид - Атлетик Билбао (19:30 ч., пряко по MAX Sport 4), както и Уеска - Валенсия (21:45 ч., пряко по MAX Sport 4). Само победа за Валядолид на "Хосе Сориа" ще ги остави в борбата за оцеляване.

Уеска все още има математически шанс за спасение, но трябва да се надява на три поредни загуби на Жирона и свои три поредни успеха. Валенсия е в борбата за Топ 4 и едва ли ще даде с лека ръка точки на последния. Тимът на Марселино гостува в Арагон след тежкия първи 1/2-финал в Лига Европа срещу Арсенал в Лондон (1:3).