Бившият треньор на Реал Мадрид Карло Анчелоти прогнозира много тежък финал в Шампионската лига за „белия балет“, тъй като Атлетико Мадрид е възможно най-неудобния противник за тях.

Милано ще бъде арената на сблъсъка в събота, като за втори път в последните три години двата гранда от испанската столица се срещат във финала. Естествено, Анчелоти ще симпатизира на Реал и техния наставник Зинедин Зидан.

„Ще му пратя поздрави преди срещата“, каза италианският наставник, който ще води Байерн Мюнхен от следващия сезон. „Надавям се Зидан да спечели турнира. Ще е фантастично за него да вдигне трофея и като треньор. Той вече свърши фантастична работа, промени поведението на играчите. Бореше се до последно в Ла Лига, а сега му се открива невероятен шанс.“

„Смятам обаче, че на Реал се падна възможно най-тежкият съперник, когото можеха да срещнат. Атлетико е много, много труден опонент. Те са тим, който не ти дава даром нищичко, дори един-единствен шанс. Все пак няма финал, който да е лек.“

„Познавах Диего Симеоне като футболист. Беше твърд играч, наистина концентриран. Сега виждаме същото от него и на треньорското поприще. За мен той набляга на дрените детайли, така че да може да изгради организацията си в защита. Освен това Диего поддържа и фанстастични взаимоотношения с играчите си“, добави Анчелоти.