Левият краен защитник на Реал Мадрид Марсело очаквано не беше от най-доволните след победата с 2:0 над Депортиво Ла Коруня в 38-ия кръг на Ла Лига, защото тя не бе достатъчна за спечелването на шампионската титла. Затова бразилецът призова своите съотборници оттук нататък да мислят единствено за финала в Шампионската лига срещу Атлетико Мадрид.

В своя двубой от последния кръг на испанското първенство Барса се наложи с 3:0 и така обезсмисли резултата от срещата на „Риасор“, при която звездата на Реал Кристиано Роналдо бе заменен превантивно.

„Знаехме, че да спечелим титлата ще ни бъде много трудно“, каза Марсело. „Променихме много неща в играта си, за да стигнем там, където сме сега – на финала в Шампионската лига.“

„Треньорът ни дойде по средата на сезона и не ни беше лесно, ала сведохме изоставането си до само точка. Лидерът в класирането си свърши работата.“

„Реал винаги трябва да печели нещо през сезона. Сега ни чака финал и трябва да приключим годината на ниво.“

„Преди мача с Депортиво си говорехме, че трябва да дойдем и да си свършим работата. Победата ни се оказа без значение, но се борихме до края“, завърши Марсело.