Този уикенд Реал Мадрид посреща Реал Сосиедад, а този двубой ще се окаже специален за един играч – Мартин Йодегаард. Той играе като преотстъпен на „Аноета“ през този сезон и ще има реален шанс да запише минути срещу „белите“. Норвежецът лекуваше контузия на коляното и вероятно ще бъде готов за сблъсъка от Ла Лига.

„Коляното ми е много по-добре, надявам се да играя на „Бернабеу“ в събота“, заяви той в интервю за испанската радио програма „El Larguero“.

„Играх с болки срещу Леванте и след това мисля, че взех правилното решение да почина малко. Сега се чувствам по-добре. Не съм спрял да тренирам, за да се върна колкото е възможно по-скоро. Да играя срещу Реал Мадрид е специално, но аз искам да играя във всеки един двубой“, каза още норвежецът.

20-годишният полузащитник сподели, че няма да се радва, ако отбележи срещу гранда от Мадрид.

„Ако отбележа на „Бернабеу“, няма да се израдвам. Ако вкарам срещу Сосиедад в бъдеще отново няма. Моята цел е да успея в Реал Мадрид, но съм щастлив в Сосиедад сега. Не ме интересува дали ще трябва да чакам две или пет години, за да играя в Реал Мадрид. Искам да спечеля Ла Лига с Реал“, сподели Йодегаард.