Младата надежда на Реал Мадрид Иско заяви уверено, че съотборникът му Кристиано Роналдо трябва да спечели „Златната топка“. След силния си сезон, португалецът се счита за основен претендент за отличието, а номинацията му стана факт преди седмица. 

„В края на краищата Шампионската лига винаги е била специална за Реал Мадрид, а сега имаме шанса да затвърдим лидерската си позиция в групата срещу Тотнъм“, каза Иско преди мача с Тотнъм от груповата фаза на Шампионската лига.

Всички 30 претенденти за "Златната топка" са ясни

„Реал е голям отбор, съставен от изтъкнати футболисти – в един момент едни са в по-добра форма, в друг - други. Доволен съм как се получават нещата за момента“, продължи атакуващият футболист.

Иско попадна сред 30-те номинирани от France Football за спечелване на „Златната топка“. Запитан за амбициите си в тази насока, той сподели: „Истината е, че не мисля за това за момента. Много е трудно. Искам да си изживея момента, в бъдеще нищо не се знае. Доволен съм от начина, по който се случват нещата с мен“.

„Мисля, че Роналдо следва да спечели „Златната топка“. Сред номинираните има големи футболисти. Отличието заслужават и Серхио Рамос или пък Лука Модрич, след страхотния сезон, който направиха“, отбеляза още играчът на „белите“.

Реал Мадрид посреща Тотнъм в мач от третия кръг на груповата фаза на Шампионската лига на 17 октомври от 21.45 часа.